Czekoladowo-bananowe smoothie

piątek, marca 15, 2013

Dla wegan (w wersji z wodą zamiast mleka) i nie tylko! Nie tylko, bo dla osób chorych takich jak mój N. to doskonały mały posiłek z odżywczym bananem w roli głównej! Nigdy wcześniej nie doceniałam tego owocu tak bardzo, jak teraz. Wszędzie, gdzie czytam o diecie na trzustkę wymieniane są banany jako źródło potasu. A do tego są smaczne no i można je łączyć z innymi owocami tworząc nowe kombinacje.

składniki:
1 banan
1 łyżka kakao
3 łyżeczki miodu
100ml mleka 1.5% lub wody (w wersji wegańskiej)

Ilość porcji : 1

sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zmiksować dokładnie w blenderze.

Smacznego!



dodatkowe informacje:
Smoothie można wg uznania dosłodzić miodem. Najlepiej używać do tego miodu o neutralnym smaku, gdyż ma on pełnić tu rolę naturalnego słodzika. W wersji na wodzie napój jest lżejszy i bardziej orzeźwiający niż w wersji z chudym mlekiem.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentarze