Kolejna szybka propozycja obiadu zainspirowana przepisem Jamie'go Oliver'a. Na zielono i po włosku.
składniki:
125g parmezanu
1 duży brokuł
1 puszka anchois w oliwie (30g)
1 czubata łyżka kaparów
1 małe suszone chili
3 ząbki czosnku
kilka gałązek tymianku
500g makaronu orecchiette
oliwa z oliwek
świeża bazylia
sól i pieprz
sposób przygotowania:
Przed przystąpieniem do gotowania przygotuj wszystkie składniki, w czajniku zagotuj wodę, która będzie potrzebna do gotowania.
Jeśli masz parmezan w kawałku zetrzyj go na tarku. Odetnij wszystkie różyczki brokuła od łodygi i odłóż na bok. Skórkę z parmezanu możesz wrzucić podczas gotowania sosu, a następnie wyjąć ją tuż przed zmieszaniem sosu z makaronem. Możesz także użyć gotowego startego parmezanu.
składniki:
125g parmezanu
1 duży brokuł
1 puszka anchois w oliwie (30g)
1 czubata łyżka kaparów
1 małe suszone chili
3 ząbki czosnku
kilka gałązek tymianku
500g makaronu orecchiette
oliwa z oliwek
świeża bazylia
sól i pieprz
sposób przygotowania:
Przed przystąpieniem do gotowania przygotuj wszystkie składniki, w czajniku zagotuj wodę, która będzie potrzebna do gotowania.
Jeśli masz parmezan w kawałku zetrzyj go na tarku. Odetnij wszystkie różyczki brokuła od łodygi i odłóż na bok. Skórkę z parmezanu możesz wrzucić podczas gotowania sosu, a następnie wyjąć ją tuż przed zmieszaniem sosu z makaronem. Możesz także użyć gotowego startego parmezanu.