składniki
2-3 kg ogórków
liście selera
cebula
ziarna gorczycy
zalewa:
1 l wody
1 i 1/2 szklanki octu 10 %
1 i 1/2 łyżki soli
3 szklanki cukru
1 przyprawa curry 20g
sposób przygotowania:
Składniki zalewy zagotować. Do każdego słoika włożyć pokrojone w plasterki ogórki ze skórką, 1 liść selera, 1 plaster cebuli i kilka ziaren gorczycy. Gorącą zalewą zalać ogórki, słoiki zamknąć i pasteryzować 5 minut.
2-3 kg ogórków
liście selera
cebula
ziarna gorczycy
zalewa:
1 l wody
1 i 1/2 szklanki octu 10 %
1 i 1/2 łyżki soli
3 szklanki cukru
1 przyprawa curry 20g
sposób przygotowania:
Składniki zalewy zagotować. Do każdego słoika włożyć pokrojone w plasterki ogórki ze skórką, 1 liść selera, 1 plaster cebuli i kilka ziaren gorczycy. Gorącą zalewą zalać ogórki, słoiki zamknąć i pasteryzować 5 minut.
4 komentarze
Zapowiada się pysznie! Robię podobne, nieco inaczej:)
OdpowiedzUsuńoj,lubie takie ogoreczki :)))
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja :) Ja pewnie nie połączyłabym tak smaków a pewnie smakują bardzo ciekawie :)
OdpowiedzUsuńNa smaczek zostawiłam małą porcyjkę, na którą się skuszę za parę dni :-) Mnie również zaintrygowało połączenie smaków.
OdpowiedzUsuń