Ogórki w zalewie curry I

czwartek, lipca 30, 2009


składniki
2-3 kg ogórków
liście selera
cebula
ziarna gorczycy

zalewa:
1 l wody
1 i 1/2 szklanki octu 10 %
1 i 1/2 łyżki soli
3 szklanki cukru
1 przyprawa curry 20g

sposób przygotowania:
Składniki zalewy zagotować. Do każdego słoika włożyć pokrojone w plasterki ogórki ze skórką, 1 liść selera, 1 plaster cebuli i kilka ziaren gorczycy. Gorącą zalewą zalać ogórki, słoiki zamknąć i pasteryzować 5 minut.

  • Share:

You Might Also Like

4 komentarze

  1. Zapowiada się pysznie! Robię podobne, nieco inaczej:)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj,lubie takie ogoreczki :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo ciekawa propozycja :) Ja pewnie nie połączyłabym tak smaków a pewnie smakują bardzo ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na smaczek zostawiłam małą porcyjkę, na którą się skuszę za parę dni :-) Mnie również zaintrygowało połączenie smaków.

    OdpowiedzUsuń