Wyobraźcie sobie smaczne i proste drugie danie, którego przygotowanie to dosłownie chwilka. Sekretem sukcesu tego dania jest z pewnością świeży i dobry jakościowo filet z ulubionej ryby. Może to być na przykład tilapia.
2-3 porcje
składniki:
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1/4 łyżeczki pieprz
1/4 łyżeczki soli
szczypta suszonej natki pietruszki
1/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
4 świeże filety tilapia
cytryna, pokrojona w ćwiartki (do podania)
sposób przygotowania:
W małym rondelku rozpuścić masło, dodać czosnek, pieprz, sól, natkę i paprykę. Wymieszać, a następnie podgrzać na małym ogniu do momentu, aż masło zacznie lekko bulgotać z przyprawami. Zdjąć z ognia.
Za pomocą pędzla silikonowego wysmarować niewielką ilością przygotowanego masła dno płaskiego naczynia żaroodpornego. W razie potrzeby wyłożyć naczynie folią aluminiową.
2-3 porcje
składniki:
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1/4 łyżeczki pieprz
1/4 łyżeczki soli
szczypta suszonej natki pietruszki
1/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
4 świeże filety tilapia
cytryna, pokrojona w ćwiartki (do podania)
sposób przygotowania:
W małym rondelku rozpuścić masło, dodać czosnek, pieprz, sól, natkę i paprykę. Wymieszać, a następnie podgrzać na małym ogniu do momentu, aż masło zacznie lekko bulgotać z przyprawami. Zdjąć z ognia.
Za pomocą pędzla silikonowego wysmarować niewielką ilością przygotowanego masła dno płaskiego naczynia żaroodpornego. W razie potrzeby wyłożyć naczynie folią aluminiową.