Danie pyszne, soczyste i zabierające niewiele czasu na etapie przygotowania. Co tu więcej mówić! Cierpliwym dostarczy po kilku godzinach pieczenia niewiarygodnych wrażeń smakowych :-)
4 kurze nogi lub wg uznania udka bez kości
2 duże garście pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół
główka czosnku
posiekana papryczka chilli (opcjonalnie)
duży pęczek świeżej bazylii
sól, pieprz
oliwa z oliwek
przyprawy do natarcia mięsa
sposób przygotowania:
Mięso natrzeć ulubionymi przyprawami. Odstawić na 30 min. Następnie w dużym naczyniu żaroodpornym wymieszać z pomidorkami, nieobranymi ząbkami czosnku, posiekaną bazylią i chlustem lub dwoma oliwy.
Wstawić na 1.5-2h do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Mniam!
dodatkowe informacji:
Przepis pochodzi z książki Jamiego 'Jamie's dinners'.
0 komentarze