Mizeria do zimowego obiadu


składniki:
ogórki
pieprz ziarnisty - po kilka ziaren na sloik

zalewa:
3 litry wody
1 szklanka octu
5 łyżek soli
15 łyżek cukru

sposób przygotowania:
Ogórki obrać ze skórki, pokroić w talarki , włożyć dość ciasno do słoików.

Zalewę albo zagotować albo po prostu użyć gorącej wody żeby składniki się rozpuściły (oczywiście można zrobić zalewę z połowy porcji jeśli mamy mniej słoików).

Do każdego słoika dodać po kilka ziaren pieprzu.

Zalać ogórki zalewą, zakręcić słoiki.

Gotować słoiki z ogórkami około 10-13 min.

2009-07-29-ogorkowo

Przepis podała na CinCin.cc fineska.

2 komentarze:

  1. Oku ,jakie piękne zdjęcia
    Ja wiem ,ze to ,,tylko ogórki" ,ale napatrzeć się nie mogę

    OdpowiedzUsuń
  2. Jejciu, Olu, nareszcie pokazujesz zdjęcia w pełnej krasie! :)))

    Cudnie wyglądają, o wiele bardziej zyskują,gdy sa większe. Ja też swoje trochę zwiększam, już nie będę wklepywac przez bloggera.

    Pozdrowienia cieplutkie!

    OdpowiedzUsuń

 

O mnie

Moje zdjęcie

30 wiosen. Mama 2 wspaniałych córeczek. Lubiąca w wolnym czasie gotować, piec, fotografować i szperać w sieci w poszukiwaniu nowych inspiracji.

Archiwum

zBLOGowani

zBLOGowani.pl