Nadmiar malin również dał nam się we znaki. W lodówce pachniało tak obłędnie ich słodkim sokiem, że nie sposób było się im oprzeć, dlatego większość wylądowała w naszych brzuszkach, a część m.in. w tym serniku. Przepis pochodzi z programu Na słodko 2, w którym A. Olson zaproponowała wersję z mango. Najbardziej intrygujący był dla mnie owocowy wir i to właśnie przez niego postanowiłam wypróbować ten przepis. Poniżej zamieszczam wersję przepisu wprost z programu.
składniki - spód
1 1/3 szklanki mąki uniwersalnej
1 1/3 pokruszonych pełnoziarnistych herbatników typu Digestive
1 1/3 szklanki nie słodzonych wiórków kokosowych
3 łyżki cukru
2 łyżeczki startej skórki z limonki
240g masła, stopionego
składniki - nadzienie owocowe
2 łyżki masła
1 świeże mango, obrane i pokrojone w plasterki
¼ szklanki cukru
1 łyżeczka skórki z limonki
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka świeżo startego imbiru
½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
składniki - spód
1 1/3 szklanki mąki uniwersalnej
1 1/3 pokruszonych pełnoziarnistych herbatników typu Digestive
1 1/3 szklanki nie słodzonych wiórków kokosowych
3 łyżki cukru
2 łyżeczki startej skórki z limonki
240g masła, stopionego
składniki - nadzienie owocowe
2 łyżki masła
1 świeże mango, obrane i pokrojone w plasterki
¼ szklanki cukru
1 łyżeczka skórki z limonki
1 łyżka soku z limonki
1 łyżeczka świeżo startego imbiru
½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej