Smakowite i zdrowe. Cóż innego można powiedzieć o tych ciastkach? Córcia już nimi zarządza częstując siebie i wszystkich dookoła. Nie są słodkie, choć myślałam, że ta ilość cukru będzie stosunkowo wyczuwalna.
składniki:
3/4 szklanki (170 gramów) masła o temperaturze pokojowej
1 szklanka (210 gramów) brązowego cukru
1 duże jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
3/4 szklanki (105 g) mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
3 szklanki (260 gramów) grubych płatków owsianych, rozkruszonych
1 szklanka suszonych żurawin, wiśni, czereśni lub rodzynek lub 1 szklanka białego lub ciemnej czekolady (opcjonalnie)
1 szklanka (110 g), orzechy włoskie lub innych, podprażonych i posiekanych (opcjonalnie)
składniki:
3/4 szklanki (170 gramów) masła o temperaturze pokojowej
1 szklanka (210 gramów) brązowego cukru
1 duże jajko
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
3/4 szklanki (105 g) mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
3 szklanki (260 gramów) grubych płatków owsianych, rozkruszonych
1 szklanka suszonych żurawin, wiśni, czereśni lub rodzynek lub 1 szklanka białego lub ciemnej czekolady (opcjonalnie)
1 szklanka (110 g), orzechy włoskie lub innych, podprażonych i posiekanych (opcjonalnie)