Dzięki przepisowi podanemu przez AgusiaH miałam dziś okazję odkryć bułeczki z siemieniem lnianym. Tak, tak. To kolejne odkrycia bułeczkowo-chlebowe i wygląda to tak, jakbym na codzień nic innego nie robiła i nie jadła. Wczoraj jedne, dzisiaj drugie... Ale tak to już jest u nas, że jak nie ma w domu chleba, a wszyscy są zmęczeni i nikomu nie chce się wyjść do piekarni...
Nie mam specjalnie czasu, żeby coś tu skrobnąć o tych bułeczkach, więc wklejam tylko zdjęcie. I jeszcze jedno TU. ...
Wracam na chwilkę do wspomnianych wczoraj lodów - Murphys Single Estate Chocolate Ice Cream. Dziś mieliśmy okazję je spróbować. Są bardzo, ale to bardzo czekoladowe. Mogę powiedzieć, że nawet przesadnie i następnym razem zmniejszę ilość czekolady. na 6 porcjiskładniki:237 ml cukru5 żółtek266 ml mleka266 ml śmietany kremówki200 g czekolady1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego (z prawdziwej wanilii)sposób przygotowania:1. Żółtka ubić z cukrem.2. W rondlu z...
Aż wstyd się przyznać, że przepis ten najpierw zarekomentowałam koleżance, a dopiero teraz pierwszy raz go zrobiłam. Jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie to to, że przepisy podane przez Malgosimi zawsze wychodzą PYSZNEEE! Tak też było z paluchami z piersi kurczaka w chrupiącej panierce z Gold Flaksów. Są chrupiące, delikatne, nie ociekają tłuszczem, a panierka jest połączeniem przyjemnej chrupkości ze smakiem przypraw, który...
W naszym mieszkaniu! Kolejny kiciuś! Ja chyba zwariowałam!Kupiłam sobie mikser KitchenAid w Fabryce Form :-) W sumie mogłam mieć za to dobrego laptopa. Ba, nawet nowego laptopa, ale wolałam KA, bo bardziej niż programowanie lubię gotowanie! ...
Florentins to płaskie ciasteczka zrobione z migdałów i kandyzowanych lub suszonych owoców o czekoladowym spodzie. Są słodkie i miękkie. Są pyszne! składniki (na około 20 sztuk):150 g suszonych lub kandyzowanych owoców (np. skórka pomarańczowa, morele, rodzynki etc.)100 g posiekanych migdałów50 g różnych orzechów, posiekanych (pistacji, orzechów włoskich...)50g masła50 g śmietany kremówki 30% (lub więcej %)75 g cukru25 g miodu lub syropu klonowego60 g...