Sos tartar

czwartek, października 03, 2013

Idealny do smażonych ryb i owoców morza. Najlepiej smakuje kilka godzin po przyrządzeniu, gdy smaki się przegryzą.

1 porcja = ok. 1 szklanka sosu

składniki:
1 szklanka majonezu lub w wersji light jogurtu greckiego
1 łyżka sweet pickle relish, lub więcej wg uznania
1 czubata łyżka bardzo drobno posiekanej cebulki
2 łyżki soku z cytryny (opcjonalnie)
sól i pieprz, do smaku

sposób przygotowania:
W miseczce wymieszać majonez, ogórki, cebulę. Dodać sok z cytryny, a następnie doprawić solą i pieprzem.

Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
dodatkowe informacje:
Można przechowywać w lodówce przez 3 dni.
Idealny także do domowych burgerów.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentarze