Kurczak w cieście francuskim

wtorek, czerwca 03, 2008


To wspaniałe danie robiliśmy podczas przeprowadzki. Nie miałam wtedy czasu na wrzucenie tutaj tego wspaniałego przepisu i podzielenie się równie smacznymi wrażeniami wizualnymi w postaci zdjęcia :-)

Dlatego nadrabiam zaległości i dzisiaj, po kilku tygodniach zamieszczam efekt moich pierwszych zmagań z ciastem francuskim i kurczakiem w jednym. W moim wykonaniu pocięłam kurczaka w kostkę i wcześniej ją trochę podsmażyłam, bojąc się, że nasz pracujący na pół etatu piekarnik może sobie nie poradzić z całym filetem. Wierz posypałam pod koniec pieczenia serem. Chyba nie muszę dodawać, że smakowało równie pysznie jak wyglądało.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Jestes nie uczciwa. Prosisz o komentaz, a twoj przepis jest nie dostepny/byudz moze trzeba slono zaplacic/

    OdpowiedzUsuń
  2. Drogi Anonimie,
    nie wiem dlaczego sądzisz, że trzeba za niego surowo zapłacić. Jedynym kosztem jest kliknięcie w linka i przeczytanie wątku.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń