Takie mielone czas od czasu goszczą na naszym stole. Kombinacji i przepisu w internecie jest bardzo dużo. My przedstawiamy nasz ulubiony.
składniki:
50 dag mielonego mięsa
4 jajka
czerstwa bułka
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
275 dag fety czyli jedno opakowanie
oliwa do smażenia
do doprawienia:
po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku
sól,
pieprz
papryka słodka mielona
czubryca zielona
do panierowania:
bułka tarta i mąka do obtaczania + roztrzepane 2 jajka
sposób przygotowania:
Do mięska mielonego dodajemy jajka, czosnek, cebulkę, natkę pietruszki, koperek, kajzerkę, ktorą wcześniej musimy namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.
składniki:
50 dag mielonego mięsa
4 jajka
czerstwa bułka
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
275 dag fety czyli jedno opakowanie
oliwa do smażenia
do doprawienia:
po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku
sól,
pieprz
papryka słodka mielona
czubryca zielona
do panierowania:
bułka tarta i mąka do obtaczania + roztrzepane 2 jajka
sposób przygotowania:
Do mięska mielonego dodajemy jajka, czosnek, cebulkę, natkę pietruszki, koperek, kajzerkę, ktorą wcześniej musimy namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.
Zgodnie z zapowiedziami przedstawiam przepis na sałatkę, którą mieliśmy okazję przyrządzić podczas spotkania z marką Knorr.
składniki:
400g pierś z kurczaka
200g boczku wędzonego
1 lub 2 opakowania sosu sałatkowego 2w1 Sałatka Lazurowa Knorr
100g ser pleśniowego lazur
600g sałaty rzymskiej lub lodowej
naturalna Marynata do kurczaka Knorr
400g pomidorów malinowych
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
olej do smażenia
składniki:
400g pierś z kurczaka
200g boczku wędzonego
1 lub 2 opakowania sosu sałatkowego 2w1 Sałatka Lazurowa Knorr
100g ser pleśniowego lazur
600g sałaty rzymskiej lub lodowej
naturalna Marynata do kurczaka Knorr
400g pomidorów malinowych
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
olej do smażenia
...czyli kolejne przyda-się w naszej kuchni. Pojemnik niby taki zwykły, a nie zwykły. Wydawać by się mogło, że to zbędna rzecz, ale na pewno ucieszy ona osoby mające problem z napoczętymi, a później wysychającymi szybciutko pomidorami. Rzecz to szczególnie dla mnie ważna, ponieważ jako mieszkanka blokowiska w okresie grzewczym nienawidziłam wprost pomarszczonych, zwiotczałych nadkrojonych do poprzednich kanapek pomidorów. Po przeprowadzce problem ten się nieco zmniejszył, choć jeszcze nie wiem, jak bardzo będzie wszystko wysychać podczas okresu kominkowego, którego nie mieliśmy jeszcze okazji doświadczyć :-)
Dziś prezentuję Wam mega profesjonalny filmik z eventu. Z pewnością będziemy wspominać to spotkanie bardzo długo. Dziś na obiad przygotujemy powtórkę z piątku, nieco wspomnieniową sałatkę Codd Salad.
PS. Mam nadzieję, że pokażemy Wam efekt końcowy :-)
PS. Mam nadzieję, że pokażemy Wam efekt końcowy :-)
Z Warszawy wróciliśmy o 3 nad ranem. Zmęczeni podróżą, a jednocześnie szczęśliwi i zrelaksowaniu wspaniale spędzonym czasem z innymi blogerkami i blogerami, których mieliśmy przyjemność spotkać na wspólnym gotowaniu w siedzibie Knorra. Najkrócej opisując wczorajsze wydarzenie mogę z czystym sercem powiedzieć Wam, iż atmosfera całej imprezy przerosła moje najśmielsze oczekiwania :-)
Oczywiście na początku trochę się stresowałam i zastanawiałam, jak to wszystko będzie wyglądać? Czy Lila będzie grzeczna? Na szczęście zadziwiła nas swoim zachowaniem. W rezultacie była tak, jak i my bardzo zadowolona.
Trochę ekscytacji połączonej z zupełnie nieznanym stworzyło napędzającą do działania mieszankę emocji. O szczegółach opowiem Wam więcej przy okazji zdjęć opisując dokładniej co złożyło się na cały event. A dziś odpoczywamy :-)
Oczywiście na początku trochę się stresowałam i zastanawiałam, jak to wszystko będzie wyglądać? Czy Lila będzie grzeczna? Na szczęście zadziwiła nas swoim zachowaniem. W rezultacie była tak, jak i my bardzo zadowolona.
Trochę ekscytacji połączonej z zupełnie nieznanym stworzyło napędzającą do działania mieszankę emocji. O szczegółach opowiem Wam więcej przy okazji zdjęć opisując dokładniej co złożyło się na cały event. A dziś odpoczywamy :-)