Warstwowa sałatka z tuńczykiem

środa, września 07, 2011

Kolejny warstwiak z odległych już urodzin małej L. Tym razem dla miłośników ryb, a dokładnie tuńczyka propozycja nie do odrzucenia.


składniki:
6 jajek
2 puszki tuńczyka w kawałkach
2 duże cebule
ok. 150g sera żółtego
majonez
sól pieprz

sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, oddzielamy białka od żółtek i każde osobno ścieramy na tarce.

Tuńczyka odsączamy z zalewy.
Cebule drobno siekamy i zalewamy wrzątkiem na kilka minut, odcedzamy.

Ser ścieramy na tarce.

Warstwy:
białka
sól i pieprz
tuńczyk
cebula
sól i pieprz
majonez
ser żółty
sól i pieprz
żółtka

Źródło: forum CinCin

  • Share:

You Might Also Like

2 komentarze

  1. Ta sałatka jest u mnie w domu od zawsze i nierozerwalnie się z nim wiąże, pyszna! (chyba znowu ją zrobię)

    OdpowiedzUsuń