Kolejny warstwiak z odległych już urodzin małej L. Tym razem dla miłośników ryb, a dokładnie tuńczyka propozycja nie do odrzucenia.
6 jajek
2 puszki tuńczyka w kawałkach
2 duże cebule
ok. 150g sera żółtego
majonez
sól pieprz
sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, oddzielamy białka od żółtek i każde osobno ścieramy na tarce.
Tuńczyka odsączamy z zalewy.
Cebule drobno siekamy i zalewamy wrzątkiem na kilka minut, odcedzamy.
Ser ścieramy na tarce.
Warstwy:
białka
sól i pieprz
tuńczyk
cebula
sól i pieprz
majonez
ser żółty
sól i pieprz
żółtka
Źródło: forum CinCin
2 komentarze
uwielbiam wszystko co z tuńczykiem :)
OdpowiedzUsuńTa sałatka jest u mnie w domu od zawsze i nierozerwalnie się z nim wiąże, pyszna! (chyba znowu ją zrobię)
OdpowiedzUsuń