marynata - składniki:
sosu sojowego
cytryny
miodu
łyżki musztardy
łyżeczki startego świeżego imbiru
sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Marynata nie może być ani za słodka, ani za kwaśna, ani za słona. Do ta przygotowanej marynaty wkładamy dzwonka łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (najlepiej przez całą noc).
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C.
sosu sojowego
cytryny
miodu
łyżki musztardy
łyżeczki startego świeżego imbiru
sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Marynata nie może być ani za słodka, ani za kwaśna, ani za słona. Do ta przygotowanej marynaty wkładamy dzwonka łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (najlepiej przez całą noc).
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C.
6 komentarze
Pyszny łosoś! Na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńmi też przepis się podoba, moje smaki
OdpowiedzUsuńlubie takie smaki:)
OdpowiedzUsuńJestem w stanie wyobrazić sobie jego zapach.
OdpowiedzUsuńtakie smaki z łososiem muszą tworzyć świetną całość
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis, myślę, że warto go wysłać na konkurs na stronie www.kpryba.pl i wygrać książkę z przepisami na dania z ryb
OdpowiedzUsuń