Prosty łosoś miodowo-imbirowy

środa, lutego 02, 2011


marynata - składniki:
sosu sojowego
cytryny
miodu
łyżki musztardy
łyżeczki startego świeżego imbiru

sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Marynata nie może być ani za słodka, ani za kwaśna, ani za słona. Do ta przygotowanej marynaty wkładamy dzwonka łososia i trzymamy w niej minimum godzinę (najlepiej przez całą noc).

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180C.

  • Share:

You Might Also Like

6 komentarze

  1. Pyszny łosoś! Na pewno wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. mi też przepis się podoba, moje smaki

    OdpowiedzUsuń
  3. Jestem w stanie wyobrazić sobie jego zapach.

    OdpowiedzUsuń
  4. takie smaki z łososiem muszą tworzyć świetną całość

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny przepis, myślę, że warto go wysłać na konkurs na stronie www.kpryba.pl i wygrać książkę z przepisami na dania z ryb

    OdpowiedzUsuń