Takie mielone czas od czasu goszczą na naszym stole. Kombinacji i przepisu w internecie jest bardzo dużo. My przedstawiamy nasz ulubiony.
składniki:
50 dag mielonego mięsa
4 jajka
czerstwa bułka
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
275 dag fety czyli jedno opakowanie
oliwa do smażenia
do doprawienia:
po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku
sól,
pieprz
papryka słodka mielona
czubryca zielona
do panierowania:
bułka tarta i mąka do obtaczania + roztrzepane 2 jajka
sposób przygotowania:
Do mięska mielonego dodajemy jajka, czosnek, cebulkę, natkę pietruszki, koperek, kajzerkę, ktorą wcześniej musimy namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.
składniki:
50 dag mielonego mięsa
4 jajka
czerstwa bułka
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
275 dag fety czyli jedno opakowanie
oliwa do smażenia
do doprawienia:
po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku
sól,
pieprz
papryka słodka mielona
czubryca zielona
do panierowania:
bułka tarta i mąka do obtaczania + roztrzepane 2 jajka
sposób przygotowania:
Do mięska mielonego dodajemy jajka, czosnek, cebulkę, natkę pietruszki, koperek, kajzerkę, ktorą wcześniej musimy namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.