U nas sama końcówka starego roku i początek nowego wiązały się z diametralnymi zmianami w naszym życiu. Pojawiło się dużo nowości w tym nowe nazwisko, kilka nowych rzeczy tudzież widoczny obok grill raclette, czy też raclet (jak kto woli). Jak tylko wróci mi znowu ochota na sery zamieszczę tu więcej wypróbowanych przepisów na tego typu małe danka, których gabaryty są niewinne za co niesamowicie sycące.
Raclette z szynką, pieczarkami i papryczką
składniki: 4 osoby
ok. 200g gotowanej szynki
ok. 150g pieczarek
ok. 150g sera gouda
małe ostre papryczki
świeży tymianek
sposób przygotowania: 15 min.
Szynkę pokroić w mniejsze plasterki - najlepiej żeby była o grubości ok. 1mm. Pieczarki i ser pokroić także w cienkie plasterki, ok. 2mm. Na dnie ułożyć kilka plasterów pieczarek, następnie szynki, posypać tymiankiem i na koniec obłożyć plasterkami sera. Zapiekać razem z ostrą papryczką.
Źródło: www.foody.pl
Raclette z szynką, pieczarkami i papryczką
składniki: 4 osoby
ok. 200g gotowanej szynki
ok. 150g pieczarek
ok. 150g sera gouda
małe ostre papryczki
świeży tymianek
sposób przygotowania: 15 min.
Szynkę pokroić w mniejsze plasterki - najlepiej żeby była o grubości ok. 1mm. Pieczarki i ser pokroić także w cienkie plasterki, ok. 2mm. Na dnie ułożyć kilka plasterów pieczarek, następnie szynki, posypać tymiankiem i na koniec obłożyć plasterkami sera. Zapiekać razem z ostrą papryczką.
Źródło: www.foody.pl