Sezon grillowy w pełni, dlatego mam przyjemność zaproponować Wam fantastyczny konkurs z nagrodami, których sponsorem jest Knorr.
Zasady są bardzo proste! Wystarczy, że zgłosicie swój przepis na danie grillowe lub sałatkę z wykorzystaniem produktu Knorr i zgłosicie go najpóźniej do 24 czerwca 2011r. w komentarzu tego wpisu.
Szczegółowe zasady
Aby poprawnie zgłosić przepis należy zamieścić go wraz ze zdjęciem w portalu www.przepisy.pl, a następnie zgłosić swój udział w konkursie w komentarzu tego wpisu wraz z podaniem linka do zamieszczonego we wcześniej wspomnianym portalu linku.
Nagrody
W konkursie zostaną przyznane dwie nagrody główne. Zwycięzcy otrzymają grill elektryczny oraz zestaw produktów Knorr.
Ponadto przewidziane są 3 nagrody pocieszenia w postaci zestawów produktów Knorr.
Dodatkowe informacje:
Uczestnicy biorący udział w konkursie oświadczają, że są autorami przepisów oraz zdjęć i mają do nich pełne prawa.
Zapraszam do udziału, bo naprawdę warto!
Zasady są bardzo proste! Wystarczy, że zgłosicie swój przepis na danie grillowe lub sałatkę z wykorzystaniem produktu Knorr i zgłosicie go najpóźniej do 24 czerwca 2011r. w komentarzu tego wpisu.
Szczegółowe zasady
Aby poprawnie zgłosić przepis należy zamieścić go wraz ze zdjęciem w portalu www.przepisy.pl, a następnie zgłosić swój udział w konkursie w komentarzu tego wpisu wraz z podaniem linka do zamieszczonego we wcześniej wspomnianym portalu linku.
Nagrody
W konkursie zostaną przyznane dwie nagrody główne. Zwycięzcy otrzymają grill elektryczny oraz zestaw produktów Knorr.
Ponadto przewidziane są 3 nagrody pocieszenia w postaci zestawów produktów Knorr.
Dodatkowe informacje:
Uczestnicy biorący udział w konkursie oświadczają, że są autorami przepisów oraz zdjęć i mają do nich pełne prawa.
Zapraszam do udziału, bo naprawdę warto!
Ten malutki, zgrabny wskaźnik do gotowania jajek rozwiązał nasze problemy z uzyskaniem odpowiedniego stopnia ścięcia zawartości skorupki :-)
Jak się okazało w nowej kuchni zastały nas te same, stare problemy. Smaczek na jajka na miękko kończył się zwykle zbyt twardym albo zbyt surowym jajem. Gotowaliśmy je już chyba na wszystkie dostępne w internecie sposoby. Niby żadna sztuka, a jednak!
Wskaźnik do gotowania jajek firmy Kuchenprofi okazał się strzałem w dziesiątkę. Wskaźnik informuje o stopniu ugotowania jajek: na miękko (weich), średnio (mittel), na twardo (hart).
Sposób użycia:
Wystarczy umieścić go garnku wraz z gotowanymi jajkami i cierpliwie obserwować wielkość powstającej na czerwonym jajku obwódki.
Jak się okazało w nowej kuchni zastały nas te same, stare problemy. Smaczek na jajka na miękko kończył się zwykle zbyt twardym albo zbyt surowym jajem. Gotowaliśmy je już chyba na wszystkie dostępne w internecie sposoby. Niby żadna sztuka, a jednak!
Wskaźnik do gotowania jajek firmy Kuchenprofi okazał się strzałem w dziesiątkę. Wskaźnik informuje o stopniu ugotowania jajek: na miękko (weich), średnio (mittel), na twardo (hart).
Sposób użycia:
Wystarczy umieścić go garnku wraz z gotowanymi jajkami i cierpliwie obserwować wielkość powstającej na czerwonym jajku obwódki.
Po raz kolejny wracamy myślami do czerwcowego spotkania w siedzibie Knorra i zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami dziś opowiem Wam wszystko ze szczegółami.
Do Warszawy wyjechaliśmy z samego rana z 2-godzinnym zapasem na ewentualne korki i nieprzewidziane wydarzenia drogowe, których nigdy nie brakuje na kilkuset kilometrowej trasie. Oczywiście nie mogło obejść się bez niespodzianek. Tym razem zaskoczyła nas nawigacja, która nie za bardzo chciała dowieźć nas na miejsce za pierwszym razem. Na szczęście po kilkakrotnym zawracaniu trafiliśmy na miejsce przed czasem.
Z umówionego miejsca odebrałam nas Bogusia, którą serdecznie pozdrawiamy :-) I w tym momencie zaczęła się już właściwa przygoda z Knorrem. Podekscytowanie pozwoliło nam szybko zapomnieć o zmęczeniu podróżą. Mała L. nadrobiła zaległości śpiąc podczas jazdy, w związku z czym była również ciekawa tego, co się wydarzy.
Do Warszawy wyjechaliśmy z samego rana z 2-godzinnym zapasem na ewentualne korki i nieprzewidziane wydarzenia drogowe, których nigdy nie brakuje na kilkuset kilometrowej trasie. Oczywiście nie mogło obejść się bez niespodzianek. Tym razem zaskoczyła nas nawigacja, która nie za bardzo chciała dowieźć nas na miejsce za pierwszym razem. Na szczęście po kilkakrotnym zawracaniu trafiliśmy na miejsce przed czasem.
Z umówionego miejsca odebrałam nas Bogusia, którą serdecznie pozdrawiamy :-) I w tym momencie zaczęła się już właściwa przygoda z Knorrem. Podekscytowanie pozwoliło nam szybko zapomnieć o zmęczeniu podróżą. Mała L. nadrobiła zaległości śpiąc podczas jazdy, w związku z czym była również ciekawa tego, co się wydarzy.
Orzeźwiająca alternatywna na upalne popołudnia i doskonały sposób na nadmiar poziomek, chociaż ciągle jeszcze nie wiem, co zrobić z pozostałych 2 kg tych malusieńkich, czerwonych owoców :-) Jakieś propozycje?
składniki:
45 dag poziomek
1 łyżeczka mięty
1/2 szklanki wrzątku
15 dag cukru
2 szklanki gotowanej wody
składniki:
45 dag poziomek
1 łyżeczka mięty
1/2 szklanki wrzątku
15 dag cukru
2 szklanki gotowanej wody
Takie mielone czas od czasu goszczą na naszym stole. Kombinacji i przepisu w internecie jest bardzo dużo. My przedstawiamy nasz ulubiony.
składniki:
50 dag mielonego mięsa
4 jajka
czerstwa bułka
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
275 dag fety czyli jedno opakowanie
oliwa do smażenia
do doprawienia:
po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku
sól,
pieprz
papryka słodka mielona
czubryca zielona
do panierowania:
bułka tarta i mąka do obtaczania + roztrzepane 2 jajka
sposób przygotowania:
Do mięska mielonego dodajemy jajka, czosnek, cebulkę, natkę pietruszki, koperek, kajzerkę, ktorą wcześniej musimy namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.
składniki:
50 dag mielonego mięsa
4 jajka
czerstwa bułka
1 cebula, drobno posiekana
2 ząbki czosnku, przeciśnięte
275 dag fety czyli jedno opakowanie
oliwa do smażenia
do doprawienia:
po łyżce posiekanej natki pietruszki i koperku
sól,
pieprz
papryka słodka mielona
czubryca zielona
do panierowania:
bułka tarta i mąka do obtaczania + roztrzepane 2 jajka
sposób przygotowania:
Do mięska mielonego dodajemy jajka, czosnek, cebulkę, natkę pietruszki, koperek, kajzerkę, ktorą wcześniej musimy namoczyć w wodzie i dobrze odcisnąć.